Fredsljuset från Betlehem 2014

Vad är det? Hur gör jag? Hur får jag det?   Nu finns Fredsljuset på distriktets kansli i Linköping. Du är välkommen in att hämta en låga. Kontakta oss först så vi är på plats: kansli@nogscout.se Information om Fredsljuset

Valberedningen söker…

Är du redo för en ny utmaning? Vill du driva och utveckla framtiden för vårt nysammanslagna distrikt? Nu söker vi i Valberedningen tips på personer som vill sitta i distriktsstyrelsen och till exempel jobba med utbildningar, arrangemang, rekryterings­utveckling. Vill du Läs mer »

Musikhjälpen

För fjärde året i rad är scouter runt om i Sverige med och visar sitt engagemang i Musikhjälpen. Insamlingen lyfter varje år upp en undangömd humanitär katastrof. Musikhjälpens insamling 2014 går till kampen för att stoppa spridningen av det livshotande Läs mer »

Gråzon Gränsfall Glasklart!

Gråzon Gränsfall Glasklart – Nytt stöd för att förebygga sexuella övergrepp Alla barn och ungdomar ska känna sig välkomna i det svenska föreningslivet, utan risk att utsättas för sexuella kränkningar eller  övergrepp. Även om en del arbete görs redan i dag, visar Läs mer »

Sök Statsbidrag 2015

Inför 2015 års ansökan har Scoutservice uppdaterat materialet på hemsidan för att göra det tydligare och enklare för kårerna. Här finns information (scoutservice.se)

Se äventyraren Skinnarmo och Scouternas ordförande Martin Björgell som kändispar i Postkodmiljonären.

Del 1 av Postkodmiljonären med Skinnarmo och Björgell Del 2 av Postkodmiljonären med Skinnarmo och Björgell