Ett fullspäckat nyhetsbrev

Som sig bör är det otroligt mycket på gång inom Scouterna nu, både lokalt i distriktet, nationellt och internationellt. Inte minst är det rekryteringstider, kom ihåg att alla ska få frågan!   Nyhetsbrev

Utbildningar inom och utom distriktet

Numera hittar du främst scoututbildningar i kurskatalogen på Scouternas Folkhögskola: http://www.scouternasfolkhogskola.se/kurskatalog/  

Fall av meningokocksjukdom efter internationellt scoutläger

”Efter ett utbrott av meningokocker på ett stort scoutläger i Japan uppmanar nu Folkhälsomyndigheten de svenska hemvändande deltagarna att snarast uppsöka sjukvård för att erbjudas förebyggande behandling. Meningokocker är bakterier som i värsta fall ge mycket allvarlig sjukdom.” Ta hand Läs mer »

Kompisrekrytering – Nytt blad för utskrift

En scout som tar med sig en eller flera kompisar på ett möte, kan få ett fint kompismärke att sätta på skjortan. En enkel och populär rekryteringsmetod.   Nu finns ett nytt blad med information, för uppsättning eller utdelning till Läs mer »

Johannelundsscout om WSJ/Japan i Norrköpings Tidningar

– Den här chansen får man bara en gång i livet, säger Linköpingskillen Olle Hejdenberg när NT når honom via skype. Klockan är strax efter fem på eftermiddagen, lokal tid denna torsdag, när det bara är några få dagar kvar av Läs mer »

Nyhetsbrev 3 från Östra regionala utbildningsgruppen

Hej, Det är så klart lite tidigt att tala om höst när sommaren är som bäst, men Scouternas kurshöst drar igång redan i början av september. Vi kör både klart Ledarutbildning SCOUT för dem som påbörjat den och erbjuder några Läs mer »

Distriktets krisplan

Krisplanen är till för distriktets styrelsemedlemmar och ledare för utbildningar och arrangemang i distriktets regi. Aktuell krisplan uppdaterades 2015-08-05 2015-08-13. http://nordostra-gotaland.scout.se/service/krisplan/ 

Nyhetsbrev, 4 augusti 2015

Här hittar du säsongens första nyhetsbrev från Nordöstra Götalands scoutdistrikt. Vill du prenumerera på det till din e-postlåda, så gör du det här.