Roverscouting 100 år

unnamed

Alla får vara med oss och fira och hylla 100 år med roverscouting!
I år fyller roverscouting 100 år och det ska hyllas genom att inspirera alla roverscouter att engagera sig tillsammans. Det gör vi genom att lansera ett do-it-yourself-program som fokuserar på de globala hållbarhetsmålen för roverscouter över hela Sverige. Mer information om det släpps i början av maj. Till firandet ska alla roverscouter tillsammans skapa en hyllningsfilm som har premiär på Scouternas stämma och Demokrati-jamboree i november för att fira de 100 år som varit och de många som komma ska. Firandet fortsätter genom ett hundraårskalas med tårta! Under 1916 blir de första scouterna från starten av scouting att växa upp till unga vuxna och behovet av scoutverksamhet för åldersgruppen dyker upp. 1918 nämner scoutings grundare Robert BadenPowell första gången ”Roverscouts” i en scouttidning. 1922 finns programmet lanserat för Roverscouter, därför väljer en av världsscoutorganisationerna WOSM att 2018 fira Roverscoutings hundraårsfirande, i Sverige och i hela världen! Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter i världen, lösa klimatkrisen och främja fred och rättvisa. Nu ska vi roverscouter göra vår del för att dessa ska lyckas uppnås! Vi har gjort ett DIY-program fullt av aktiviteter som knyter an till de globala målen.
Precis som allt vi gör i Scouterna, så är vårt program samtidigt grundat på roverscoutens målspår. Programmet lanseras i början av maj och sedan har vi hela sommaren på oss att genomföra
aktiviteterna. Den 12 augusti infaller World Youth Day och då firas Roverscouting 100 år lite extra,
även internationellt!

Följ oss på Roverscouterna för löpande uppdateringar. Kontakta den vår ideella arbetsgruppen genom att maila rover100@scouterna.se