För Äventyrarscout (ca 12-15 år)

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år.

I menyn till vänster hittar du aktiviteter som anordnas i distriktet.

Kalender med arrangemang och liknande passande Äventyrarscouter:

mån
Sankt Georgsdagen
Apr 23 heldag

Den 23 april firas Sankt Georgsdagen över hela världen och runtom hela Sverige samlas scouter för att minnas den tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg.

Många kårer passar på att ha aktiviteter, ofta läser man legenden om Sankt Georg och draken, arrangerar en fest eller ett evenemang.

Paolo Uccello: Sankt Göran och draken (cirka 1456), National Gallery, London

sön
Legend 2018 @ Lägerledningen söker lägerplatser
Jul 29 – Aug 4 heldag

Sommaren 2018 kommer lägret LEGEND ta dig med på en resa med både äventyr, storytelling och nya kamrater!
Preliminära datum för lägret är 29/7–4/8 2018 och plats letar lägerledningen efter med ljus och lykta.

Följande distrikt är med och skapar lägret: Dacke Scoutdistrikt, Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Kronoberg-Blekinge distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och Norra Smålands Scoutdistrikt. Förhoppningsvis kommer även andra distrikt inom samma geografiska område vara med.

Legend2018 – Lägerbrev 1

www.facebook.com/legend2018scout