För Äventyrarscout (ca 12-15 år)

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år.

I menyn till vänster hittar du aktiviteter som anordnas i distriktet.

Kalender med arrangemang och liknande passande Äventyrarscouter:

StGeorg-firande
Apr 21 kl. 10:00 – 14:00

ÖstraEnebyHaga-scoutkår med vänner bjuder in till distriktsgemensamt firande av StGeorg vid Ågelsjön.

En äldre scoutprofil berättade en gång om hur han i svunnen tid hade varit med och firat StGeorg ute vid Ågelsjön (Hults bruk). I en gammal loggbok finns nedtecknat att patrullen där letade reda på en hällristning från 1700-talet. Motivet ”Sankt Göran och draken” mäter 1,5-2m i höjdled.

Mer info och anmälan

BP Nighthike @ Ågelsjön, Hults Bruk, Norrköping
Apr 21 kl. 14:00 – Apr 22 kl. 11:00

Om BP Nighthike

Hålls i samband med st Georgfirandet.

Inbjudan kommer senast 6veckor innan arrangemanget.

Hajken hålls 2018 av Östra Eneby Haga Scoutkår.

mån
Sankt Georgsdagen
Apr 23 heldag

Den 23 april firas Sankt Georgsdagen över hela världen och runtom hela Sverige samlas scouter för att minnas den tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg.

Många kårer passar på att ha aktiviteter, ofta läser man legenden om Sankt Georg och draken, arrangerar en fest eller ett evenemang.

Paolo Uccello: Sankt Göran och draken (cirka 1456), National Gallery, London

sön
Legend 2018 @ Ljungnäs
Jul 29 – Aug 4 heldag
Legend 2018 @ Ljungnäs

Sommaren 2018 kommer lägret LEGEND ta dig med på en resa med både äventyr, storytelling och nya kamrater!
Preliminära datum för lägret är 29/7–4/8 2018 och plats letar lägerledningen efter med ljus och lykta.

Följande distrikt är med och skapar lägret: Dacke Scoutdistrikt, Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Kronoberg-Blekinge distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och Norra Smålands Scoutdistrikt. Förhoppningsvis kommer även andra distrikt inom samma geografiska område vara med.

Läs mer om lägret under Arrangemang och läger: http://nordostra-gotaland.scout.se/aktiviteter-och-lager/lager-2018/

www.facebook.com/legend2018scout

Hjorthornsjakten
Okt 6 – Okt 7 heldag

Hjorthornsjakten är en patrulltävling för Äventyrarscouter, i sann scoutanda, gärna med ett aktuellt tema. Tävlingen arrangeras under en dag i vecka 40. Den innehåller en vandring på högst 7 km. Patrullen tar sig fram gåendes och bär med sig sin egen packning under hela tävlingen.

fre
JOTA JOTI
Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.