För Äventyrarscout (ca 12-15 år)

För äventyrarscouter går två arrangemang, BP Nighthajk på våren och Hjorthornsjakten på hösten.

Information om dessa hittar du i menyn till vänster och nedan hittar du kalendern för kommande äventyrararrangemang!

Utbildning: Leda Patrull, del 2 @ Linköping
Jan 19 – Jan 20 heldag

Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. Här får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull.
I den första delen ingår en hajk med en natt i vindskydd.

Läs mer och anmäl dig senast 12 oktober 2018 http://www.scouternasfolkhogskola.se/kurskatalog/ (filtrera på Östra)

Leda Patrull 2018

BP Nighthike 2019 @ mer info kommer
Maj 11 – Maj 12 heldag

BP Nighthike är ett arrangemang för Äventyrarscouter (ca 12-15 år). Arrangemanget genomförs under en helg, lördag-söndag, vecka 19.

Beskrivning

Det är inte en tävling utan ska vara en upplevelse. Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang . Patrullen ska laga egen mat. Bära sin egen packning

Deltagare

Varje patrull består av tre till fem personer. Om patrullen består av medlemmar från flera kårer, ska det vara tydligt vilken kår patrullen tävlar för.

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Efter avslutad hajk får man BP Nighthike märket.

Märke BP Nighthike 2009

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll.. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.