För Spårarscout (ca 8-10 år)

För spårarscouter går två arrangemang:

Filbyterrundan på våren & Hoppkul på hösten

Information om dessa hittar du i menyn till vänster och nedan hittar du kalendern för kommande spårararrangemang!

StGeorg-firande
Apr 21 kl. 10:00 – 14:00

ÖstraEnebyHaga-scoutkår med vänner bjuder in till distriktsgemensamt firande av StGeorg vid Ågelsjön.

En äldre scoutprofil berättade en gång om hur han i svunnen tid hade varit med och firat StGeorg ute vid Ågelsjön (Hults bruk). I en gammal loggbok finns nedtecknat att patrullen där letade reda på en hällristning från 1700-talet. Motivet ”Sankt Göran och draken” mäter 1,5-2m i höjdled.

Mer info och anmälan

sön
Filbyterrundan @ KFUM Norrköping Scout
Apr 22 kl. 10:00 – 14:00
Filbyterrundan @ KFUM Norrköping Scout

På Filbyterrundan går spårarscouterna ett spår på ungefär 3km och genomför på vägen olika stationer i sina patruller. Fokus brukar ligga på samarbete och såklart att ha kul!

Årets Filbyterrunda arrangeras av KFUM Norrköping Scout.

Inbjudan till Filbyterrundan 2018

mån
Sankt Georgsdagen
Apr 23 heldag

Den 23 april firas Sankt Georgsdagen över hela världen och runtom hela Sverige samlas scouter för att minnas den tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg.

Många kårer passar på att ha aktiviteter, ofta läser man legenden om Sankt Georg och draken, arrangerar en fest eller ett evenemang.

Paolo Uccello: Sankt Göran och draken (cirka 1456), National Gallery, London

sön
Legend 2018 @ Ljungnäs
Jul 29 – Aug 4 heldag
Legend 2018 @ Ljungnäs

Sommaren 2018 kommer lägret LEGEND ta dig med på en resa med både äventyr, storytelling och nya kamrater!
Preliminära datum för lägret är 29/7–4/8 2018 och plats letar lägerledningen efter med ljus och lykta.

Följande distrikt är med och skapar lägret: Dacke Scoutdistrikt, Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Kronoberg-Blekinge distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och Norra Smålands Scoutdistrikt. Förhoppningsvis kommer även andra distrikt inom samma geografiska område vara med.

Läs mer om lägret under Arrangemang och läger: http://nordostra-gotaland.scout.se/aktiviteter-och-lager/lager-2018/

www.facebook.com/legend2018scout

Hoppkul @ mer info kommer
Okt 13 heldag
Hoppkul @ mer info kommer

Hoppkul är ett arrangemang för spårarscouter som går i oktober, vecka 41. Arrangemanget ska vara en upplevelse och här har arrangören ganska fria händer men ofta är aktiviteterna uppbyggda kring något särskilt tema. Ibland går scouterna ett spår med olika övningar eller också finns kontroller utspridda över ett område och patrullerna får hitta dit.

Varje patrull ska ha en ledare med sig på arrangemanget och dagen avslutas med fika!

fre
JOTA JOTI
Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.

Filbyterrundan 2019
Apr 20 heldag
Filbyterrundan 2019

Ofta brukar dagen avslutas med gemensam fika, exempelvis korvgrillning.

Patrullen får efter genomförd runda ett diplom att sätta upp på väggen i scoutlokalen.

Hoppkul
Okt 12 heldag