Hoppkul

Hoppkul arrangeras i oktober vecka 41. Kommande och tidigare Hoppkul hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Arrangemanget ska vara en upplevelse och här har arrangören ganska fria händer men ofta är aktiviteterna uppbyggda kring något särskilt tema. Ibland går scouterna ett spår med olika övningar eller också finns kontroller utspridda över ett område och patrullerna får hitta dit.

Varje patrull ska ha en ledare med sig på arrangemanget och dagen avslutas med fika!

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Märke

Alla deltagare får ett märke att sätta på sin scoutskjorta.

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.

Hoppkul 2019 @ Hultsfred & Vimmerby Scoutkårer
Okt 12 heldag
Hoppkul 2019 @ Hultsfred & Vimmerby Scoutkårer | Kalmar län | Sverige
Hultsfred och Vimmerbys Scoutkårer bjuder återigen in till ett Hoppkul i Astrid Lindgrens Värld. Inbjudan kommer att komma upp minst 6 veckor innan arrangemanget är. Välkomna tillbaka då.

Beskrivning

Arrangör

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Märke

Alla deltagare får ett märke att sätta på sin scoutskjorta.

Övrigt