För Upptäckarscout (ca 10-12 år)

För upptäckarscouter går två arrangemang, Renhornet på våren och Getingen på hösten.

Information om dessa hittar du i menyn till vänster och nedan hittar du kalendern för kommande upptäckararrangemang!

Och här kan du läsa tidningen Scouten på nätet.

Getingen 2018 @ Treklöver Scoutkår
Sep 29 kl. 10:00 – 14:30

Getingen är ett upplevelsearrangemang för Upptäckarscouter, alltså i ålder ca 10-12 år som går lördag vecka 39.

• Beskrivning: Getingen är ett arrangemang för Upptäckarscouter. Arrangemanget genomförs under en dag under vecka 39. Det är inte en tävling utan ska vara en upplevelse.
  • Arrangör: En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands scoutdistrikt eller av dem utsedd kår/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan arrangemanget.
  • Moment: Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang utan poängsättning.
  • Övrigt: Det bör vara eldningsförbud, om inte speciell plats utses. Alla matlagning görs på medtagna stormkök eller liknande och bara på särskild plats. Dricksvatten och sjukvårdsberedskap ska finnas.
Treklöver Scoutkår från Norrköping bjuder in till Getingen, en dag med stationer där man får leja, prova på och upptäcka saker. Musik finns också med på programmet.
Mat och fika tar man som vanligt med sig och varje patrull ska ha en ledare med sig.
Lördag 29 September

Plats: Kullerstad Väsby Gård 5, Kimstad
Start: kl 10.00 så var gärna på plats 30 minuter innan
Slut: kl 14.30
Välkomna!
ons
Lägerbål – 10års jubileum @ Rödberget i Näkna
Okt 3 kl. 18:30 – 19:30

Kvillinge scoutkår har äran att inbjuda er till:

2018 års Lägerbål

Vi samlas vid Rödberget i Näkna, se karta, onsdagen den 3 Oktober. 18.30–19.30.
Kom i tid!

Medtag kläder efter väder, något att sitta på, samt ett glatt humör

Inbjudan till Lägerbålet hittar du här

fre
JOTA JOTI
Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.

Renhornet 2019 @ mer info kommer
Apr 6 heldag
Renhornet arrangeras i april vecka 14. Kommande och tidigare Renhornet hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Renhornet är en patrulltävling för Upptäckarscouter.  Den innebär en vandring på högst 5 km. Patrullen tar sig fram gåendes och bär själv med sig sin packning under hela arrangemanget.

Deltagare

Varje patrull består av tre till fem personer.

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Priser/Märke

Patrullen tävlar om vandringspriset ”Renhornet”. Distriktet ordnar en plakett. Vinnande lag ska sätta fast plaketten på hornet. Segrarna från förra årets tävling ska i god tid lämna tillbaka hornen till distriktet inför nästa tävling. Prisutdelning bör vara samma dag som tävlingen. Alla deltagare får ett Renhornsmärke.

Märken, Renhornet

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.