För Upptäckarscout (ca 10-12 år)

Det arrangeras två arrangemang för upptäckarscouter:

Renhornet vecka 14, Getingen vecka 39

I menyn till vänster hittar du aktiviteter som anordnas i distriktet. Och här kan du läsa tidningen Scouten på nätet.

Arrangemang och liknande passande Upptäckarscouter:

sön
Legend 2018 @ Ljungnäs
Jul 29 – Aug 4 heldag
Legend 2018 @ Ljungnäs

Sommaren 2018 kommer lägret LEGEND ta dig med på en resa med både äventyr, storytelling och nya kamrater!
Preliminära datum för lägret är 29/7–4/8 2018 och plats letar lägerledningen efter med ljus och lykta.

Följande distrikt är med och skapar lägret: Dacke Scoutdistrikt, Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Kronoberg-Blekinge distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och Norra Smålands Scoutdistrikt. Förhoppningsvis kommer även andra distrikt inom samma geografiska område vara med.

Läs mer om lägret under Arrangemang och läger: http://nordostra-gotaland.scout.se/aktiviteter-och-lager/lager-2018/

www.facebook.com/legend2018scout

Getingen
Sep 29 heldag

Getingen är ett upplevelsearrangemang för Upptäckarscouter, alltså i ålder ca 10-12 år som går lördag vecka 39.

• Beskrivning: Getingen är ett arrangemang för Upptäckarscouter. Arrangemanget genomförs under en dag under vecka 39. Det är inte en tävling utan ska vara en upplevelse.
  • Arrangör: En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands scoutdistrikt eller av dem utsedd kår/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan arrangemanget.
  • Moment: Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang utan poängsättning.
  • Övrigt: Det bör vara eldningsförbud, om inte speciell plats utses. Alla matlagning görs på medtagna stormkök eller liknande och bara på särskild plats. Dricksvatten och sjukvårdsberedskap ska finnas.
fre
JOTA JOTI
Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.