Getingen

alder-upptackare

Getingen arrangeras i september vecka 39. Kommande och tidigare Getingen hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Getingen är ett arrangemang för Upptäckarscouter. Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang utan poängsättning.

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.

Getingen 2018 @ Treklöver Scoutkår
Sep 29 kl. 10:00 – 14:30

Getingen är ett upplevelsearrangemang för Upptäckarscouter, alltså i ålder ca 10-12 år som går lördag vecka 39.

• Beskrivning: Getingen är ett arrangemang för Upptäckarscouter. Arrangemanget genomförs under en dag under vecka 39. Det är inte en tävling utan ska vara en upplevelse.
  • Arrangör: En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands scoutdistrikt eller av dem utsedd kår/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan arrangemanget.
  • Moment: Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang utan poängsättning.
  • Övrigt: Det bör vara eldningsförbud, om inte speciell plats utses. Alla matlagning görs på medtagna stormkök eller liknande och bara på särskild plats. Dricksvatten och sjukvårdsberedskap ska finnas.
Treklöver Scoutkår från Norrköping bjuder in till Getingen, en dag med stationer där man får leja, prova på och upptäcka saker. Musik finns också med på programmet.
Mat och fika tar man som vanligt med sig och varje patrull ska ha en ledare med sig.
Lördag 29 September

Plats: Kullerstad Väsby Gård 5, Kimstad