Getingen

alder-upptackare

Getingen är ett upplevelsearrangemang för Upptäckarscouter, alltså i ålder ca 10-12 år som går lördag vecka 39.

• Beskrivning: Getingen är ett arrangemang för Upptäckarscouter. Arrangemanget genomförs under en dag under vecka 39. Det är inte en tävling utan ska vara en upplevelse.
  • Arrangör: En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands scoutdistrikt eller av dem utsedd kår/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan arrangemanget.
  • Anmälan: Arrangemanget ska läggas upp i Scounet och kårerna anmäler sig där..
  • Moment: Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang utan poängsättning.
  • Övrigt: Det bör vara eldningsförbud, om inte speciell plats utses. Alla matlagning görs på medtagna stormkök eller liknande och bara på särskild plats. Dricksvatten och sjukvårdsberedskap ska finnas.