Renhornet 2016 – Kärna Scoutkår

scoutlilja-facebook-morkblaHär finns Resultatet för Renhornet 2016!

Kärna Scoutkår välkomnar alla Upptäckare  till

Renhornet 2016

När: Lördag 16 april 2016, kl. 10-15

Var: Kärna scoutgård, Malmslätt Linköping

Renhornet är en årligt återkommande tävling för Upptäckare. Scouterna tävlar i patruller med 3-5 scouter. Tävlingen är en vandring med fem stationer med scoutgrenar. Det kan vara blött så det är lämpligt att ha stövlar på fötterna. Banan kommer vara helt bilfri. Varje kår avgör om deras patruller behöver ha en ledare med.

Patrullerna tar med sig egen matsäck som äts utmed banan. Om mat ska lagas så görs det på eget medhavt stormkök, på anvisad plats. Vid målgång får alla deltagare grillad korv. Där finns även möjlighet att grilla medhavd mat.

Första start är klockan 10. Patrullerna kommer att meddelas starttid några dagar före tävlingen och ska vara på plats 30 minuter före start. Parkering utmed Norrmalmsvägen-Norrgatan vid Kärna Kyrka.

Tävlingen beräknas avslutas vid 15-tiden.

Anmälan: Till info@karnascout.se senast 9/4

Anmälan ska innehålla:

* patrullnamn

* kårtillhörighet

* kontaktuppgifter till en ledare (mail och tel).

Kostnad: 100:- per patrull, betalas till plusgiro 10 09 68 – 7 vid anmälan.

Kontakt: Camilla Persson, info@karnascout.se 0734-184078

Märken, Renhornet

Renhornet 2019 @ mer info kommer
Apr 6 heldag
Renhornet arrangeras i april vecka 14. Kommande och tidigare Renhornet hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Renhornet är en patrulltävling för Upptäckarscouter.  Den innebär en vandring på högst 5 km. Patrullen tar sig fram gåendes och bär själv med sig sin packning under hela arrangemanget.

Deltagare

Varje patrull består av tre till fem personer.

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Priser/Märke

Patrullen tävlar om vandringspriset ”Renhornet”. Distriktet ordnar en plakett. Vinnande lag ska sätta fast plaketten på hornet. Segrarna från förra årets tävling ska i god tid lämna tillbaka hornen till distriktet inför nästa tävling. Prisutdelning bör vara samma dag som tävlingen. Alla deltagare får ett Renhornsmärke.

Märken, Renhornet

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.