För Utmanarscout (ca 15-19 år)

Som utmanare får du tillsammans med din patrull uppleva utmanande friluftsliv och engagera dig i samhällsfrågor. Utmanarna bestämmer till stor del själva vad de vill göra under terminen. Det kan vara skönt att bara slappa efter en lång skoldag men vi gillar också riktiga utmaningar som sätter vårt samarbete på prov.

I menyn till vänster hittar du aktiviteter som anordnas i distriktet. Besök gärna även utmanarnas egen sida.

Kalender med arrangemang och liknande passande Utmanarscouter:

mån
Trappsteget workshop @ Slottet
Nov 27 kl. 18:00 – 21:00

Är ditt barn scout och vill du som förälder veta mer om Scouterna? Vill du engagera
dig mer i scoutkåren men känner dig osäker på hur? Vill du lära dig mer om
Scouternas program och hur du planerar roliga scoutaktiviteter? Är du utmanarscout
och samtidigt ledare? Då är Trappsteget något för dig!

Vad?
Linnea och Alicia, utvecklingskonsulenter på Scouterna, kommer hålla i workhopen Trappsteget.
Den ger en introduktion till Scouternas program, planering av möten, Scouternas organisation och nyttiga tips och trix för de som är intresserade av att veta mer. Vi bjuder på fika!

Var och när?
Östra Eneby-Haga scoutkårs stuga, ”Slottet”, Mässingsgatan 11, Norrköping
måndag 27 november, klockan 18:00-21:00

För vem?
Föräldrar till scouter, nya ledare, nya vuxna inom Scouterna, utmanare som är hjälpledare, och för dig som vill fräscha upp ditt minne om Scouternas program. Du behöver inte vara medlem i någon scoutkår för att vara med. Workshopen kan ses just som ”trappsteget” mellan ett föräldrainfo/introduktionsmöte och vidare utbildningar på Scouternas folkhögskola.

Anmälan?
På länkenhttps://simplesignup.se/event/105006 eller scanna QR-koden
för att komma direkt till formuläret!
Senast fredag 24 november.

Frågor?
Mejla ostrakansliet@scouterna.se eller ring 0768539457

Trappsteget NÖG Norrköping

mån
Sankt Georgsdagen
Apr 23 heldag

Den 23 april firas Sankt Georgsdagen över hela världen och runtom hela Sverige samlas scouter för att minnas den tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg.

Många kårer passar på att ha aktiviteter, ofta läser man legenden om Sankt Georg och draken, arrangerar en fest eller ett evenemang.

Paolo Uccello: Sankt Göran och draken (cirka 1456), National Gallery, London

sön
Legend 2018 @ Lägerledningen söker lägerplatser
Jul 29 – Aug 4 heldag

Sommaren 2018 kommer lägret LEGEND ta dig med på en resa med både äventyr, storytelling och nya kamrater!
Preliminära datum för lägret är 29/7–4/8 2018 och plats letar lägerledningen efter med ljus och lykta.

Följande distrikt är med och skapar lägret: Dacke Scoutdistrikt, Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Kronoberg-Blekinge distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och Norra Smålands Scoutdistrikt. Förhoppningsvis kommer även andra distrikt inom samma geografiska område vara med.

Legend2018 – Lägerbrev 1

www.facebook.com/legend2018scout