Kalender:

Scouternas fredsdag – 100% scout
Sep 21 heldag

Hoppkul @ mer info kommer

Hoppkul är ett arrangemang för spårarscouter som går i oktober, vecka 41. Arrangemanget ska vara en upplevelse och här har arrangören ganska fria händer men ofta är aktiviteterna uppbyggda kring något särskilt tema. Ibland går scouterna ett spår med olika övningar eller också finns kontroller utspridda över ett område och patrullerna får hitta dit.

Varje patrull ska ha en ledare med sig på arrangemanget och dagen avslutas med fika!

Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.

Filbyterrundan 2019

På Filbyterrundan går spårarscouterna ett spår på ungefär 3km och genomför på vägen olika stationer i sina patruller. Fokus brukar ligga på samarbete och såklart att ha kul!

Ofta brukar dagen avslutas med gemensam fika, exempelvis korvgrillning.

Patrullen får efter genomförd runda ett diplom att sätta upp på väggen i scoutlokalen.