Kalender:

Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.

Apr 6 heldag
Renhornet arrangeras i april vecka 14. Kommande och tidigare Renhornet hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Renhornet är en patrulltävling för Upptäckarscouter.  Den innebär en vandring på högst 5 km. Patrullen tar sig fram gåendes och bär själv med sig sin packning under hela arrangemanget.

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Kostnad

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Priser/Märke

Patrullen tävlar om vandringspriset ”Renhornet”. Distriktet ordnar en plakett. Vinnande lag ska sätta fast plaketten på hornet. Segrarna från förra årets tävling ska i god tid lämna tillbaka hornen till distriktet inför nästa tävling. Prisutdelning bör vara samma dag som tävlingen. Alla deltagare får ett Renhornsmärke.

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.