Kalender:

Scouternas fredsdag – 100% scout
Sep 21 heldag
Sep 29 heldag

Getingen är ett upplevelsearrangemang för Upptäckarscouter, alltså i ålder ca 10-12 år som går lördag vecka 39.

• Beskrivning: Getingen är ett arrangemang för Upptäckarscouter. Arrangemanget genomförs under en dag under vecka 39. Det är inte en tävling utan ska vara en upplevelse.
  • Arrangör: En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands scoutdistrikt eller av dem utsedd kår/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan arrangemanget.
  • Moment: Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang utan poängsättning.
  • Övrigt: Det bör vara eldningsförbud, om inte speciell plats utses. Alla matlagning görs på medtagna stormkök eller liknande och bara på särskild plats. Dricksvatten och sjukvårdsberedskap ska finnas.

Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.