Scouternas märkesordning – var scoutmärkena ska sitta

Här ser du hur scoutmärken ska placeras på scoutskjortan.

Alla märken kan hittas på scoutshop.se om du är osäker på något.

Höger ärm

På höger ärm sitter märken för Sverige, världsförbund, EU samt arrangemang.

1. Nationella – Sverige
  2. Världsförbund
    • Orange→Tjej
    • Lila→Kille
  3. EU
  4. Arrangemang – hajker och läger

Märkeplacering1

Framsidan

På framsidan sitter dels märken för Scouterna (broderat på), patrull och åldersgrupp, dels märken för förbunds-/sektionsmärke, förtjänstmärken och ledarutbildningsbevis.

Märkeplacering2

Vänster ärm

På vänster ärm sitter lokala märken/scoutkår, regionala märken/distrikt, sjöscout, ställningstagande, deltagande, bevis och intresse samt individuella utmaningar.

1. Lokala märken/scoutkår – Hässelby Scoutkår
  2. Regionala märken/distrikt – Stockholms Scoutdistrikt
  3. Resterande märken kan sättas där plats finns på ärmen, men det kan vara bra att göra plats för att sätta bevismärkena högt upp så de enklare syns om någon undrar om du får använda kniv, yxa mm om du har ärmarna uppkavlade eller en tröja ovanpå. Alla märken kan hittas påscoutvaror.se/marken om du är osäker på något.

Märkeplacering3

Ladda ner

Om du vill se en större version av bilderna ovan eller vill skriva ut märkesplaceringen, ladda ner denna fil: Märkesordning Scoutskjortan