Roverscout

Aktuella Rovertips.

• I vår har vi planerat in två dagsutflykter och två hajker. Det brukar även dyka upp mer spontana träffar med kortare varsel. Våra inplanerade aktiviteter finns i schemat längst ner på sidan, så ta en titt där om du önskar ligga steget före. Där finns även många av distriktets arrangemang.
  • Har du missat något av Roverrådets fantastiska arrangemang? Ta en titt på vår bildbank.

Arrangemang för roverscouter hittar du här. Har du ett Facebook-konto får du jättegärna gå med i gruppen Roverscouter i Nordöstra Götalands Scoutdistrikt. Passa också på att gilla Roverrådets Facebook-sida!

Sångsugen? Prova Roversången!

Roversången

rover_symbol_500x500px

Kalender med arrangemang och liknande passande Roverscouter:

StGeorg-firande
Apr 21 kl. 10:00 – 14:00

ÖstraEnebyHaga-scoutkår med vänner bjuder in till distriktsgemensamt firande av StGeorg vid Ågelsjön.

En äldre scoutprofil berättade en gång om hur han i svunnen tid hade varit med och firat StGeorg ute vid Ågelsjön (Hults bruk). I en gammal loggbok finns nedtecknat att patrullen där letade reda på en hällristning från 1700-talet. Motivet ”Sankt Göran och draken” mäter 1,5-2m i höjdled.

Mer info och anmälan

mån
Sankt Georgsdagen
Apr 23 heldag

Den 23 april firas Sankt Georgsdagen över hela världen och runtom hela Sverige samlas scouter för att minnas den tappre riddaren och sedermera helgonet Sankt Georg.

Många kårer passar på att ha aktiviteter, ofta läser man legenden om Sankt Georg och draken, arrangerar en fest eller ett evenemang.

Paolo Uccello: Sankt Göran och draken (cirka 1456), National Gallery, London

sön
Legend 2018 @ Lägerledningen söker lägerplatser
Jul 29 – Aug 4 heldag

Sommaren 2018 kommer lägret LEGEND ta dig med på en resa med både äventyr, storytelling och nya kamrater!
Preliminära datum för lägret är 29/7–4/8 2018 och plats letar lägerledningen efter med ljus och lykta.

Följande distrikt är med och skapar lägret: Dacke Scoutdistrikt, Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Kronoberg-Blekinge distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och Norra Smålands Scoutdistrikt. Förhoppningsvis kommer även andra distrikt inom samma geografiska område vara med.

Legend2018 – Lägerbrev 1

www.facebook.com/legend2018scout