Roverscout

unnamed

Roverscouting fyller 100 år!!

1918 dyker för första gången order Roverscout upp i en engelsk scouttidning nu 2018 fyller roverscouting så klart 100 år och det firas över hela världen med projekt och roliga utmaningar. I Sverige planeras ett härligt DIY-projekt för alla roverscouter till sommaren där du som vill kan vara med och göra en insats för att göra världen lite bättre. Detta kommer sedan utgöra grunden för en jubileumsfilm och på demokratijamboree i november firar vi loss med tårtkalas. Detta vill du inte missa.

Följ Roverscouterna på Facebook för löpande uppdateringar. Kontakta den ideella arbetsgruppen genom att maila rover100@scouterna.se

Aktuella Rovertips.

• I vår har vi planerat in två dagsutflykter och två hajker. Det brukar även dyka upp mer spontana träffar med kortare varsel. Våra inplanerade aktiviteter finns i schemat längst ner på sidan, så ta en titt där om du önskar ligga steget före. Där finns även många av distriktets arrangemang.
  • Har du missat något av Roverrådets fantastiska arrangemang? Ta en titt på vår bildbank.

Arrangemang för roverscouter hittar du här. Har du ett Facebook-konto får du jättegärna gå med i gruppen Roverscouter i Nordöstra Götalands Scoutdistrikt. Passa också på att gilla Roverrådets Facebook-sida!

Sångsugen? Prova Roversången!

Roversången

rover_symbol_500x500px

Kalender med arrangemang och liknande passande Roverscouter:

mån
Roverscouting 100 år
Jan 1 kl. 18:39 – Dec 31 kl. 19:39

unnamed

Alla får vara med oss och fira och hylla 100 år med roverscouting!
I år fyller roverscouting 100 år och det ska hyllas genom att inspirera alla roverscouter att engagera sig tillsammans. Det gör vi genom att lansera ett do-it-yourself-program som fokuserar på de globala hållbarhetsmålen för roverscouter över hela Sverige. Mer information om det släpps i början av maj. Till firandet ska alla roverscouter tillsammans skapa en hyllningsfilm som har premiär på Scouternas stämma och Demokrati-jamboree i november för att fira de 100 år som varit och de många som komma ska. Firandet fortsätter genom ett hundraårskalas med tårta! Under 1916 blir de första scouterna från starten av scouting att växa upp till unga vuxna och behovet av scoutverksamhet för åldersgruppen dyker upp. 1918 nämner scoutings grundare Robert BadenPowell första gången ”Roverscouts” i en scouttidning. 1922 finns programmet lanserat för Roverscouter, därför väljer en av världsscoutorganisationerna WOSM att 2018 fira Roverscoutings hundraårsfirande, i Sverige och i hela världen! Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter i världen, lösa klimatkrisen och främja fred och rättvisa. Nu ska vi roverscouter göra vår del för att dessa ska lyckas uppnås! Vi har gjort ett DIY-program fullt av aktiviteter som knyter an till de globala målen.
Precis som allt vi gör i Scouterna, så är vårt program samtidigt grundat på roverscoutens målspår. Programmet lanseras i början av maj och sedan har vi hela sommaren på oss att genomföra
aktiviteterna. Den 12 augusti infaller World Youth Day och då firas Roverscouting 100 år lite extra,
även internationellt!

Följ oss på Roverscouterna för löpande uppdateringar. Kontakta den vår ideella arbetsgruppen genom att maila rover100@scouterna.se

Utbildning: Leda Avdelning, del 2 @ Skuggebo, Värnamo
Nov 17 – Nov 18 heldag

En spännande, utmanande och fördjupande utbildning
för dig som vill få inspiration eller vill känna dig säkrare i din ledarroll på avdelningen
och i ledarteamet. Du bör tidigare ha gått en grundläggande utbildning som Leda Scouting, Ledarutbildning BAS eller motsvarande.
Del 1: Skuggebo, Värnamo 29/9- 30/9 2018
Del 2: Skuggebo, Värnamo 17/11-18/11 2018

Läs mer och anmäl dig senast 15 september http://www.scouternasfolkhogskola.se/kurskatalog/

Leda Avdelning Skuggebo 2018