Roverrådet

Roverrådet är en grupp roverscouter som arbetar för att skapa och bibehålla scoutglädje hos (distriktets) roverscouter. Vi vill ha en aktiv roververksamhet och satsar då på att erbjuda olika arrangemang och träffar för alla som är och vill bli roverscouter.

Står du utanför den tidsberövande Gnällboken (aka Facebook) är detta din enda informationskanal från oss, såvida du inte skickar iväg ett mejl till oss med ditt namn, mejladress. Då slänger vi in dig i vår mejllista.

Roverrådet logo

OBS: Bara för att roverprogrammet är gjort för scouter i åldrarna 19-25 år betyder inte det att Roverrådet nekar 25+-are. Tveka inte om du vill ta med dig ledarkollegan och hänga med på äventyr!

Har du några andra frågor eller funderingar, eller bara säga ”Hej Jag gillar er!”, når du oss på:

roverradet(a)nogscout.se

Albin Knutsson, 23, Ordförande

RR_albin_W300

När, och varför, blev du medlem i roverrådet?

Jag var med från början och jag gick med för att när jag blev rover fanns det inte så mycket aktiviteter som riktade sig mot enbart rover, det tyckte jag var så tråkigt eftersom man hade fått en väldigt trevlig gemenskap när man var utmanare.

Vilket är ditt bästa scoutminne?

Boomerang 2016. Det var det första stora läger jag var med och planerade från början, det var jättekul!  😀

Pontus Bengtsson, 23, Vice Ordförande

RR_pontus_H500

När, och varför, blev du medlem i roverrådet?

Var med och startade upp det då vi var ett gäng som tyckte det behövdes lite roligt att göra för oss äldre.

Vilket är ditt bästa scoutminne?

Det finns ju såklart lite för många att välja på men något som jag alltid kommer komma ihåg är nog Jiingijamborii (mitt första stora läger) för några (!) år sedan och allt roligt och dumt som hände där! Men även de små sakerna man gjort har en plats i minnet!

Emilia Lindgren, 21, Sekreterare (Viktigare, inofficiell fika-ansvarig)

RR_emilia_W500

När, och varför, blev du medlem i roverrådet?

På stämman hösten 2015. Anledningen till att jag blev medlem var ärligt talat nog att Albin var en duktig rekryterare.  😛

Vilket är ditt bästa scoutminne?

En 5-kamp jag deltog i med en annan scout. Vi vann de första två grenarna (stolta var vi!), men kom sist på resterande… Men kul hade vi!

Hanna Göransson, 22, Kassör

RR_hanna_W500

När, och varför, blev du medlem i roverrådet?

Jag sökte upp Roverrådet strax efter att jag blev en Linköpingsbo [Roverrådet likes this!]. Har tidigare bott på landet och haft naturen nära till hands, men när man plötsligt bodde mitt i en stad insåg jag att den fattades mig. Jag var som yngre engagerad i scouterna och älskade äventyren det innebar, därav engagerade jag mig igen!

Vilket är ditt bästa scoutminne?

Det finns så många att det är omöjligt att bara välja ett. Nattvollybollturneringar där man äter så mycket kakor att smulorna trillar ur ens öron och mossfotbollsmatcher där man skär sönder benen mot isen som inte hunnit smälta är bara två av tusen! Men tre viktiga ingredienser som krävs för att skapa ett oförglömligt scoutminne är vänner, gos och skratt!

Adam ”Pappa” Bergenhem, 25, Informations- och Webbansvarig

RR_adam_W500

När, och varför, blev du medlem i roverrådet?

År noll (räknat från roverrådets födelse), skulle snart bli utsparkad ur utmanarrådet.

Vilket är ditt bästa scoutminne?

Explorer Belt 2012, Rumänien. Blev jagad av hundar och brottades med en stor bergsget.

Linda Gustafsson, 22

RR_linda_w500

Januari, 2016.

Vilket är ditt bästa scoutminne?

Känns som om man alltid får roliga minnen från läger! Ett av de bästa scoutminnet är nog lägret Slag utanför Brokind där jag o kompisarna fick som tradition att varje dag starta diskkrig vilket en dag slutade med att en fick en ren balja över sig och en annan fick smutsbaljan.  😳 Det roliga med scouting är gemenskapen, att alla får vara med och att man gör det tillsammans!