Utmanarscout

alder-utmanare

Som utmanarscout får man mycket eget ansvar. Om du känner för att träffa andra utmanare så finns Utmanarrådet där för dig och arrangerar sådana aktiviteter. Exempel på coola händelser finns under fliken ”Aktiviteter”.

Kalender med arrangemang och liknande passande utmanarscouter:

mån
Roverscouting 100 år
Jan 1 kl. 18:39 – Dec 31 kl. 19:39

unnamed

Alla får vara med oss och fira och hylla 100 år med roverscouting!
I år fyller roverscouting 100 år och det ska hyllas genom att inspirera alla roverscouter att engagera sig tillsammans. Det gör vi genom att lansera ett do-it-yourself-program som fokuserar på de globala hållbarhetsmålen för roverscouter över hela Sverige. Mer information om det släpps i början av maj. Till firandet ska alla roverscouter tillsammans skapa en hyllningsfilm som har premiär på Scouternas stämma och Demokrati-jamboree i november för att fira de 100 år som varit och de många som komma ska. Firandet fortsätter genom ett hundraårskalas med tårta! Under 1916 blir de första scouterna från starten av scouting att växa upp till unga vuxna och behovet av scoutverksamhet för åldersgruppen dyker upp. 1918 nämner scoutings grundare Robert BadenPowell första gången ”Roverscouts” i en scouttidning. 1922 finns programmet lanserat för Roverscouter, därför väljer en av världsscoutorganisationerna WOSM att 2018 fira Roverscoutings hundraårsfirande, i Sverige och i hela världen! Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter i världen, lösa klimatkrisen och främja fred och rättvisa. Nu ska vi roverscouter göra vår del för att dessa ska lyckas uppnås! Vi har gjort ett DIY-program fullt av aktiviteter som knyter an till de globala målen.
Precis som allt vi gör i Scouterna, så är vårt program samtidigt grundat på roverscoutens målspår. Programmet lanseras i början av maj och sedan har vi hela sommaren på oss att genomföra
aktiviteterna. Den 12 augusti infaller World Youth Day och då firas Roverscouting 100 år lite extra,
även internationellt!

Följ oss på Roverscouterna för löpande uppdateringar. Kontakta den vår ideella arbetsgruppen genom att maila rover100@scouterna.se

Utbildning: Leda Avdelning, del 2 @ Skuggebo, Värnamo
Nov 17 – Nov 18 heldag

En spännande, utmanande och fördjupande utbildning
för dig som vill få inspiration eller vill känna dig säkrare i din ledarroll på avdelningen
och i ledarteamet. Du bör tidigare ha gått en grundläggande utbildning som Leda Scouting, Ledarutbildning BAS eller motsvarande.
Del 1: Skuggebo, Värnamo 29/9- 30/9 2018
Del 2: Skuggebo, Värnamo 17/11-18/11 2018

Läs mer och anmäl dig senast 15 september http://www.scouternasfolkhogskola.se/kurskatalog/

Leda Avdelning Skuggebo 2018

sön
Adventsmingel @ Kontoret, Sensus
Dec 9 kl. 13:00 – 16:00
Adventsmingel @ Kontoret, Sensus | Östergötlands län | Sverige
Scouterna och Scouternas folkhögskola i östra regionen tillsammans med Sensus bjuder in till fem olika adventsmingel i Sensus lokaler i Linköping. Under eftermiddagen bjuds det på julfika och macka, spännande möten, miniworkshops och möjlighet att ta del av det allra senaste inom Scouterna. Dessutom får du möjlighet att träffa Scouternas utvecklingskonsulenter, Sensus verksamhetsutvecklare och andra scoutkårer i närheten.

Inbjudan riktar sig till utmanarscouter, ledare och scoutkårsaktiva – så ta med hela gänget! Notera att det är öppet hus under eftermiddagen och ni väljer mellan vilka tider ni deltar. Adventsminglet är före KO-träffen (som är direkt efter minglet).

Miniworkshops

MINIWORKSHOP 1: Ledarskapsön – en snabbkurs i Scouternas ledarskapsutbildningar
Ledarskapsön är det symboliska ramverket för scoutledarutbildningar på Scouternas folkhögskola. Få en genomgång av de olika delarna av den fiktiva ön och inspiration och information om vilka utbildningar som finns.

MINIWORKSHOP 2: Åldersgruppernas symboliska ramverk
Symboler, böcker, och deltagandemärken – hur hänger de ihop egentligen? Och vad har Sensus med det hela att göra?

MINIWORKSHOP 3:Verksamhetsstöd från Sensus – så fungerar det!
Scouterna och studieförbundet Sensus har haft ett samarbete de senaste tio åren. Men vad innebär det egentligen för scoutkåren? Få information om hur ni skapar folkbildning genom er verksamhet och gynnar scouterna med programmaterial. Sensus verksamhetsutvecklare berättar.

MINIWORKSHOP 4: Hur syns scoutkåren i lokalsamhället?
Hur visar vi att vi är unga som gör världen bättre och hur kommunicerar vi enhetligt för att bli fler medlemmar i scoutkåren? Vi går igenom grunderna och ger tips på hur kåren kan lägga upp en plan för att utveckla sin externa kommunikation och synlighet.

Facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/558280184623460/