Arrangemang och läger

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Bidragspolicy

Här hittar du vår bidragspolicy. Distriktet delar ut ett aktivitetsbidrag till arrangerande scoutkår för de av distriktets utsedda fasta återkommande arrangemangen.

Arrangörer

Arrangemangsansvarig ansvarar för att det blir en geografisk spridning av arrangemangen. Arrangemangen ska även fortsättningsvis vara kostnadsfria för deltagarna.

I menyn till vänster hittar du arrangemang och läger som anordnas av och/eller i distriktet. Förutom dessa finns det övernattningar, hajker, äventyr och läger som anordnas av kårer och andra distrikt. För att inte tala om allt spännande som man kan vara med på i andra länder:

Nedan har du en kalender för arrangemang och läger i distriktet.

mån
Roverscouting 100 år
Jan 1 kl. 18:39 – Dec 31 kl. 19:39

unnamed

Alla får vara med oss och fira och hylla 100 år med roverscouting!
I år fyller roverscouting 100 år och det ska hyllas genom att inspirera alla roverscouter att engagera sig tillsammans. Det gör vi genom att lansera ett do-it-yourself-program som fokuserar på de globala hållbarhetsmålen för roverscouter över hela Sverige. Mer information om det släpps i början av maj. Till firandet ska alla roverscouter tillsammans skapa en hyllningsfilm som har premiär på Scouternas stämma och Demokrati-jamboree i november för att fira de 100 år som varit och de många som komma ska. Firandet fortsätter genom ett hundraårskalas med tårta! Under 1916 blir de första scouterna från starten av scouting att växa upp till unga vuxna och behovet av scoutverksamhet för åldersgruppen dyker upp. 1918 nämner scoutings grundare Robert BadenPowell första gången ”Roverscouts” i en scouttidning. 1922 finns programmet lanserat för Roverscouter, därför väljer en av världsscoutorganisationerna WOSM att 2018 fira Roverscoutings hundraårsfirande, i Sverige och i hela världen! Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter i världen, lösa klimatkrisen och främja fred och rättvisa. Nu ska vi roverscouter göra vår del för att dessa ska lyckas uppnås! Vi har gjort ett DIY-program fullt av aktiviteter som knyter an till de globala målen.
Precis som allt vi gör i Scouterna, så är vårt program samtidigt grundat på roverscoutens målspår. Programmet lanseras i början av maj och sedan har vi hela sommaren på oss att genomföra
aktiviteterna. Den 12 augusti infaller World Youth Day och då firas Roverscouting 100 år lite extra,
även internationellt!

Följ oss på Roverscouterna för löpande uppdateringar. Kontakta den vår ideella arbetsgruppen genom att maila rover100@scouterna.se

BP Nighthike 2019 @ mer info kommer
Maj 11 – Maj 12 heldag

BP Nighthike är ett arrangemang för Äventyrarscouter (ca 12-15 år). Arrangemanget genomförs under en helg, lördag-söndag, vecka 19.

Beskrivning

Det är inte en tävling utan ska vara en upplevelse. Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang . Patrullen ska laga egen mat. Bära sin egen packning

Deltagare

Varje patrull består av tre till fem personer. Om patrullen består av medlemmar från flera kårer, ska det vara tydligt vilken kår patrullen tävlar för.

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Efter avslutad hajk får man BP Nighthike märket.

Märke BP Nighthike 2009

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll.. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.

Hoppkul 2019 @ Hultsfred & Vimmerby Scoutkårer
Okt 12 heldag
Hoppkul 2019 @ Hultsfred & Vimmerby Scoutkårer | Kalmar län | Sverige
Hultsfred och Vimmerbys Scoutkårer bjuder återigen in till ett Hoppkul i Astrid Lindgrens Värld. Inbjudan kommer att komma upp minst 6 veckor innan arrangemanget är. Välkomna tillbaka då.

Hoppkul arrangeras i oktober vecka 41. Kommande och tidigare Hoppkul hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Arrangemanget ska vara en upplevelse och här har arrangören ganska fria händer men ofta är aktiviteterna uppbyggda kring något särskilt tema. Ibland går scouterna ett spår med olika övningar eller också finns kontroller utspridda över ett område och patrullerna får hitta dit.

Varje patrull ska ha en ledare med sig på arrangemanget och dagen avslutas med fika!

Arrangör

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Märke

Alla deltagare får ett märke att sätta på sin scoutskjorta.

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.