Arrangemang och läger

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Här hittar du vår bidragspolicy. Distriktet delar ut ett aktivitetsbidrag till arrangerande scoutkår för de av distriktets utsedda fasta återkommande arrangemangen.

Arrangemangsgruppen ansvarar för att det blir en geografisk spridning av arrangemangen. Arrangemangen ska även fortsättningsvis vara kostnadsfria för deltagarna.

I menyn till vänster hittar du arrangemang och läger som anordnas av och/eller i distriktet. Förutom dessa finns det övernattningar, hajker, äventyr och läger som anordnas av kårer och andra distrikt. För att inte tala om allt spännande som man kan vara med på i andra länder:

Nedan har du en kalender för arrangemang och läger i distriktet.

mån
Vad är poängen
Maj 7 kl. 00:00 – Maj 13 kl. 23:45

Sidan är den aktuella informations portalen!!
Vad är poängens sida: https://www.facebook.com/Vadarpoangen/
Hela vecka 19 kommer det släppas spännande, roliga, svåra och kreativa uppdrag i olika storlekar och form på facebook sidan. Många foton/filmer från tävlingen kommer publiceras där samt alla uppdrag så klart. Uppdragen kommer också publiceras på Nordöstra-Götalands scoutdistrikts hemsida, leta bara efter vad är poängen? i kalendern.
Detta är en patrull tävling! Anmälan och mer information om reglerna hittar ni här: https://goo.gl/forms/ddTf8aDyqME2yBOo1
Anmälan öppnas den 9 April och stänger 13 maj.

– Vad är poängen är en patrull tävling. Varje patrull måste bestå av minst 2 personer och max 6 st, Fler medlemmar i en patrull kan underlätta visa moment i tävlingen.
– För att få godkänd på sina uppdrag måste det dokumenteras med bild eller film. I bilden eller filmen måste det finnas minst en medlem i patrullen.
– inget Photoshop eller bilder från internet är tillåtna.
– För varje genomfört uppdrag får laget minst 1 poäng, 2 poängs uppgifter kan endast genomföras om en person från Roverrådet är på platsen annars får man endast 1 poäng.
– Alla bilder/filmer skall skickas till Vad är poängen? Facebook sida via meddelanden (alltså inga inlägg på själva sidan) där det kommer att summeras, alla bilder/filmer kan komma och visas på sidan. Vill man inte vara på den offentliga sidan, så är det bara att skriva det i meddelandet.
-Uppdrag som skickas in som inlägg kommer ej att godkännas.
– Uppdragen är öppna från den dagen de släpps och en vecka framåt.
– Lycka till.

Vandringshajk
Jun 2 kl. 10:00 – Jun 3 kl. 11:45

Vandringshajk, någonstans i den Kolmårdska skogen!

Mer info kommer när det närmar sig evenemangs datumet.

Anmälan gör du här: https://goo.gl/forms/MSC1vbdNm1jetrVq1

sön
Legend 2018 @ Ljungnäs
Jul 29 – Aug 4 heldag
Legend 2018 @ Ljungnäs

Sommaren 2018 kommer lägret LEGEND ta dig med på en resa med både äventyr, storytelling och nya kamrater!
Preliminära datum för lägret är 29/7–4/8 2018 och plats letar lägerledningen efter med ljus och lykta.

Följande distrikt är med och skapar lägret: Dacke Scoutdistrikt, Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Kronoberg-Blekinge distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och Norra Smålands Scoutdistrikt. Förhoppningsvis kommer även andra distrikt inom samma geografiska område vara med.

Läs mer om lägret under Arrangemang och läger: http://nordostra-gotaland.scout.se/aktiviteter-och-lager/lager-2018/

www.facebook.com/legend2018scout

tre ma ha
Sep 15 – Sep 16 heldag

Tre-Ma-Ha, TreMannaHajk, är en lagtävling för Utmanarscouter, Roverscouter, Ledare och vuxna. Tävlingen är även öppen för er som inte är scouter. De deltagare som inte är medlemmar i Scouterna måste själva se till att de har försäkringar som täcker. Tävlingen arrangeras över en lördag och söndag i vecka 37. Lagen tar sig fram gåendes och bär själva med sig sin egen packning under hela tävlingen.

Hjorthornsjakten
Okt 6 – Okt 7 heldag

Hjorthornsjakten är en patrulltävling för Äventyrarscouter, i sann scoutanda, gärna med ett aktuellt tema. Tävlingen arrangeras under en dag i vecka 40. Den innehåller en vandring på högst 7 km. Patrullen tar sig fram gåendes och bär med sig sin egen packning under hela tävlingen.

fre
JOTA JOTI
Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.