Arrangemang och läger

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Bidragspolicy

Här hittar du vår bidragspolicy. Distriktet delar ut ett aktivitetsbidrag till arrangerande scoutkår för de av distriktets utsedda fasta återkommande arrangemangen.

Arrangörer

Arrangemangsansvarig ansvarar för att det blir en geografisk spridning av arrangemangen. Arrangemangen ska även fortsättningsvis vara kostnadsfria för deltagarna.

I menyn till vänster hittar du arrangemang och läger som anordnas av och/eller i distriktet. Förutom dessa finns det övernattningar, hajker, äventyr och läger som anordnas av kårer och andra distrikt. För att inte tala om allt spännande som man kan vara med på i andra länder:

Nedan har du en kalender för arrangemang och läger i distriktet.

Sankt Georg-firande @ ÖEH Scoutkår
Apr 27 heldag

Östra Eneby-Haga Scoutkår bjuder återigen in distriktets scouter för ett gemensamt Sankt Georg-firande vid Ågelsjön.

Mer information kommer.

BP Nighthike 2019 @ mer info kommer
Maj 11 – Maj 12 heldag

BP Nighthike är ett arrangemang för Äventyrarscouter (ca 12-15 år). Arrangemanget genomförs under en helg, lördag-söndag, vecka 19.

Beskrivning

Det är inte en tävling utan ska vara en upplevelse. Utformningen av arrangemanget är helt upp till arrangerande kår. Det ska vara någon form av upplevelsearrangemang . Patrullen ska laga egen mat. Bära sin egen packning

Deltagare

Varje patrull består av tre till fem personer. Om patrullen består av medlemmar från flera kårer, ska det vara tydligt vilken kår patrullen tävlar för.

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Efter avslutad hajk får man BP Nighthike märket.

Märke BP Nighthike 2009

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll.. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.

Tre-ma-ha 2019 @ Mer info kommer
Sep 14 – Sep 15 heldag
Getingen 2019 @ Mer info kommer
Sep 28 heldag
Hjorthornsjakten 2019 @ Mer info kommer
Okt 5 heldag
Hoppkul 2019 @ Hultsfred & Vimmerby Scoutkårer
Okt 12 heldag
Hoppkul 2019 @ Hultsfred & Vimmerby Scoutkårer | Kalmar län | Sverige
Hultsfred och Vimmerbys Scoutkårer bjuder återigen in till ett Hoppkul i Astrid Lindgrens Värld. Inbjudan kommer att komma upp minst 6 veckor innan arrangemanget är. Välkomna tillbaka då.

Hoppkul arrangeras i oktober vecka 41. Kommande och tidigare Hoppkul hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Arrangemanget ska vara en upplevelse och här har arrangören ganska fria händer men ofta är aktiviteterna uppbyggda kring något särskilt tema. Ibland går scouterna ett spår med olika övningar eller också finns kontroller utspridda över ett område och patrullerna får hitta dit.

Varje patrull ska ha en ledare med sig på arrangemanget och dagen avslutas med fika!

Arrangör

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Märke

Alla deltagare får ett märke att sätta på sin scoutskjorta.

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.