För Ledare

Kalender med arrangemang och liknande passande ledare och andra vuxna:

sön
Legend 2018 @ Ljungnäs
Jul 29 – Aug 4 heldag
Legend 2018 @ Ljungnäs

Sommaren 2018 kommer lägret LEGEND ta dig med på en resa med både äventyr, storytelling och nya kamrater!
Preliminära datum för lägret är 29/7–4/8 2018 och plats letar lägerledningen efter med ljus och lykta.

Följande distrikt är med och skapar lägret: Dacke Scoutdistrikt, Kalmar distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Kronoberg-Blekinge distrikt av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Nordöstra Götalands Scoutdistrikt och Norra Smålands Scoutdistrikt. Förhoppningsvis kommer även andra distrikt inom samma geografiska område vara med.

Läs mer om lägret under Arrangemang och läger: http://nordostra-gotaland.scout.se/aktiviteter-och-lager/lager-2018/

www.facebook.com/legend2018scout

ons
Lägerbål – 10års jubileum @ Rödberget i Näkna
Okt 3 kl. 18:30 – 19:30

Kvillinge scoutkår har äran att inbjuda er till:

2018 års Lägerbål

Vi samlas vid Rödberget i Näkna, se karta, onsdagen den 3 Oktober. 18.30–19.30.
Kom i tid!

Medtag kläder efter väder, något att sitta på, samt ett glatt humör

Inbjudan till Lägerbålet hittar du här

Hoppkul @ mer info kommer
Okt 13 heldag
Hoppkul @ mer info kommer

Hoppkul är ett arrangemang för spårarscouter som går i oktober, vecka 41. Arrangemanget ska vara en upplevelse och här har arrangören ganska fria händer men ofta är aktiviteterna uppbyggda kring något särskilt tema. Ibland går scouterna ett spår med olika övningar eller också finns kontroller utspridda över ett område och patrullerna får hitta dit.

Varje patrull ska ha en ledare med sig på arrangemanget och dagen avslutas med fika!

fre
JOTA JOTI
Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.

Filbyterrundan 2019
Apr 20 heldag
Filbyterrundan 2019

På Filbyterrundan går spårarscouterna ett spår på ungefär 3km och genomför på vägen olika stationer i sina patruller. Fokus brukar ligga på samarbete och såklart att ha kul!

Ofta brukar dagen avslutas med gemensam fika, exempelvis korvgrillning.

Patrullen får efter genomförd runda ett diplom att sätta upp på väggen i scoutlokalen.

Hoppkul
Okt 12 heldag