För Ledare

Kalender med arrangemang och liknande passande ledare och andra vuxna:

ons
Lägerbål – 10års jubileum @ Rödberget i Näkna
Okt 3 kl. 18:30 – 19:30

Kvillinge scoutkår har äran att inbjuda er till:

2018 års Lägerbål

Vi samlas vid Rödberget i Näkna, se karta, onsdagen den 3 Oktober. 18.30–19.30.
Kom i tid!

Medtag kläder efter väder, något att sitta på, samt ett glatt humör

Inbjudan till Lägerbålet hittar du här

Hoppkul 2018 @ mer info kommer
Okt 13 heldag
Hoppkul 2018 @ mer info kommer
Hoppkul arrangeras i oktober vecka 41. Kommande och tidigare Hoppkul hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Arrangemanget ska vara en upplevelse och här har arrangören ganska fria händer men ofta är aktiviteterna uppbyggda kring något särskilt tema. Ibland går scouterna ett spår med olika övningar eller också finns kontroller utspridda över ett område och patrullerna får hitta dit.

Varje patrull ska ha en ledare med sig på arrangemanget och dagen avslutas med fika!

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Kostnad

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Märke

Alla deltagare får ett märke att sätta på sin scoutskjorta.

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.

fre
JOTA JOTI
Okt 19 – Okt 21 heldag

Jamboree on the Internet (JOTI) och Jamboree on the Air (JOTA) är ett internationellt arrangemang på internet respektive över radio som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av The World Organization of the Scout Movements (WOSM) officiella arrangemang, och världens största scoutevent.

Filbyterrundan 2019 @ Berga Scoutkår
Apr 20 heldag

Berga Scoutkår har anmält intresse för att arrangera Filbyterrundan 2019. Inbjudan kommer upp minst 6 veckor innan arrangemanget, välkomna tillbaka då.

Filbyterrundan arrangeras i april vecka 16. Kommande och tidigare Filbyterrundor hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

På Filbyterrundan går spårarscouterna ett spår på ungefär 3km och genomför på vägen olika stationer i sina patruller. Fokus brukar ligga på samarbete och såklart att ha kul!

Ofta brukar dagen avslutas med gemensam fika, exempelvis korvgrillning.

Märke

Patrullen får efter genomförd runda ett diplom att sätta upp på väggen i scoutlokalen. Och Filbyterrundans tygmärke, som alla deltagare får, för att sätta på sin scoutskjorta.

Filbyter

Hoppkul 2019 @ Hultsfred & Vimmerby Scoutkårer
Okt 12 heldag
Hoppkul 2019 @ Hultsfred & Vimmerby Scoutkårer | Kalmar län | Sverige
Hultsfred och Vimmerbys Scoutkårer bjuder återigen in till ett Hoppkul i Astrid Lindgrens Värld. Inbjudan kommer att komma upp minst 6 veckor innan arrangemanget är. Välkomna tillbaka då.

Märke

Alla deltagare får ett märke att sätta på sin scoutskjorta.