Renhornet

Renhornet arrangeras i april vecka 14. Kommande och tidigare Renhornet hittar ni i menyn till vänster.

Beskrivning

Renhornet är en patrulltävling för Upptäckarscouter.  Den innebär en vandring på högst 5 km. Patrullen tar sig fram gåendes och bär själv med sig sin packning under hela arrangemanget.

Deltagare

Varje patrull består av tre till fem personer.

Arrangör

En eller flera kårer är arrangör enligt överenskommelse med Nordöstra Götalands Distriktsstyrelse eller av dem utsedd grupp/person. Arrangerande kår ser till att inbjudan finns hos kårerna 6 veckor innan tävlingen.

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Alla arrangemang som arrangeras av enskild kår i samarbete med Nordöstra Götalands scoutdistrikt är avgiftsfria för alla som är anslutna till Scouterna.

Priser/Märke

Patrullen tävlar om vandringspriset ”Renhornet”. Distriktet ordnar en plakett. Vinnande lag ska sätta fast plaketten på hornet. Segrarna från förra årets tävling ska i god tid lämna tillbaka hornen till distriktet inför nästa tävling. Prisutdelning bör vara samma dag som tävlingen. Alla deltagare får ett Renhornsmärke.

Märken, Renhornet

Övrigt

Eldningsförbud bör det vara under tävlingen, om det inte sker på en utsedd plats. All matlagning sker på patrullernas medtagna stormkök eller liknande. Detta görs bara på matkontrollen. Dricksvatten ska finnas på matkontrollen och om det är möjligt vid ytterligare någon kontroll. Sjukvårdsberedskap ska finnas på kontrollerna och vid mål.

Renhornet 2019 @ mer info kommer
Apr 6 heldag

Beskrivning

Deltagare

Varje patrull består av tre till fem personer.

Arrangör

Arrangemanget ska läggas upp på distriktets hemsida och kåren anmäler sig där.

Kostnad

Priser/Märke